PÅ SVENSKA

“Hemma i Hangö” presenterar livet i Hangö sett genom några bloggande Hangöbors ögon. En blev blixtkär i Hangö för många år sedan, medan den andra bara är i början av sitt kärleksrus. En gemensam nämnare för bloggarna är hemmet i Hangö. Utifrån det iakktas livet, endera ensam eller med familjen. Allt från inredningsprojekt, eller i alla fall planering av sådana, till yllesockor på fötter eller på stickor, skålvis med god mat med vänner och mycket öppna landskap, vind och sand ryms med. Vissa gånger kan det vara en fördel att resa bort emellan, så man kan komma tillbaks till detta härliga Hangö!


Varför inte flytta till Hangö, Finlands Söder, omringad av det sköna havet?

Äkta tvåspråkighet och en idyllisk småstadsatmossfär är unikt för Hangö. Hangö erbjuder naturnära, trivsamma boendemiljöer och högklassig betjäning inom korta avstånd. Förutom havet, stränderna och solen lever staden genom industrin och hamnarna.

För tillfället finns ca. 9300 invånare, 54% har finska som modersmål och 43% svenska. Hangö är en villastad – förutom de ståtliga spetsvillorna vid stranden finns här flere småhusområden, och priserna är moderata. Ett eget hus mitt i staden nära stranden är mera verklighet än dröm i Hangö!


Hanko-bloggarnas TOP 5
  • HAVET. Det är närvarande överallt i Hangö. Du kan känna smaken i munnen och knipandet i näsan.  Visste du att det finns 30 km sandstränder i Hangö?
  • LJUSET. Stora havet, som öppnar sig från Hangös stränder får hela staden att bada i ljus. Ljus, som är så unikt att det kan inte beskrivas, utan det måste upplevas.
  • MÄNNISKORNA. Hangö är känt som ett ställe där olika personaliteter trivs. Här har genom tiderna vistats både konstnärer och societetsdamer. Hangö är en inspirationskälla för många men å andra sidan också en plats med lung och ro, långt ifrån vardagens stress.
  • SMÅSTAD. Hangö är tillräckligt långt ifrån storstäder för att få behålla sin lugna småstadskaraktär. Här behövs inga parkeringsvakter eller trafikljus. Även på biografen har man tid att vänta tills försenade gäster är på plats innan föreställningen börjar. Och ingentig är så långt borta, att man inte kan cykla dit med sin Jopo!
  • TVÅSPRÅKIGHETEN. Hangö är en äkta tvåspråkig stad. Du kan prata vilkendera som helst av våra officiella inhemska, alltid blir du förstådd och uppskattad.

Mera information om Hango hittar du på: www.hango.fi